Alma Quartet

zondag 16 Maart

entree € 20,00 aanvang 15:30

Vrienden en SKM donateurs 17,50

Jongeren en studenten t/m 27 jaar 50 % korting

Laat u onderdompelen in een boeiende avond van muzikaal meesterschap met het Alma Quartet. Bekend om hun ongeëvenaarde artisticiteit en diepgaande interpretaties, presenteert het kwartet een gevarieerd programma dat de tijdloze werken van Janacek, Adams en Beethoven doorkruist.

Ga op een emotionele reis met Janaceks Strijkkwartet nr. 2 "Intieme Brieven", een diep persoonlijke compositie die de gepassioneerde gevoelens van de componist weerspiegelt. Ervaar de première van een nieuw werk van de innovatieve componist Samuel Adams, dat frisse perspectieven en eigentijdse briljantie belooft.

Na een korte pauze, geniet van de sublieme schoonheid van Beethovens Strijkkwartet nr. 13 in Bes majeur Op.130, een getuigenis van het genie en de innovatie van de componist. Het Alma Quartet sluit de avond af met ongeëvenaarde kracht door Beethovens Grosse Fuge Op.133 te spelen, een monumentaal werk van diepe complexiteit en onwrikbare kracht.

Sluit u aan bij ons voor een onvergetelijk optreden, waar het Alma Quartet hun uitzonderlijke talent en onwrikbare toewijding aan de kamermuziek laat zien.

 

Programma

Janacek, L.: String Quartet No.2 "Intimate Letters"
Adams, S.: New work (2024)

Pauze

Beethoven, L. van: String Quartet No.13 in B flat major Op.130
Beethoven, L. van: Grosse Fuge Op.133

 

Alma Quartet

De fijnbesnaarde hoogglansklank van het Nederlandse Alma Quartet wordt door critici wereldwijd geroemd. Vier leden van het Concertgebouworkest tillen elkaar naar grote hoogten. In 2024 bestaat Alma alweer tien jaar. Tijdens een feestelijk recital paren ze absolute kwartetkrakers van Beethoven en Janáček aan spiksplinternieuw werk van de jonge Amerikaanse componist Samuel Adams. Inderdaad, de zoon van John Adams.

De late strijkkwartetten van Beethoven behoren tot de ontroerendste kamermuziek ooit gecomponeerd. In zijn bloedmooie Strijkkwartet nr. 13 wordt de luisteraar onder anderen getrakteerd op het hemelse Cavatina, een van Beethovens geliefdste muziekvondsten. Het Alma Quartet breekt bovendien een lans voor Janáček. De intieme kwartetmuziek van de Tsjech zit op dezelfde intense golflengte als Beethoven.
Het Alma Quartet gaat graag op verkenningstocht. Daarbij duikelen ze nieuw repertoire op, maar kiezen ze ook voor kersverse interpretaties of een spannend treffen met jazzmusici. Ze oogsten veel lof voor hun kwartetopnames van Schulhoff en Korngold. ‘Dit album klinkt fenomenaal’, schreef de American Record Guide over hun recente Korngold-opnames.

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!