ERIC VAARZON & MORÈL & MANUEL VEGA | De Oostkerk

zondag 15 December

entree € 17,50 aanvang 15:30

In december komt hij weer naar Middelburg, niemand minder dan Eric Vaarzon Morel. Dit maal met zijn dochter en Manuel Vega op de cajón. In Colors mengen de kunstschilder op de gitaar en een jonge, verfijnde singer-songwriter de vele kleuren op hun muzikale palet tot een bonte verscheidenheid. Er ontstaat een grote diversiteit aan kleurschakeringen die hun verfijning vinden in klanken en stem. Het voetenwerk van de danser worden vervangen door de meest talentvolle flamencopercussionist van Nederland! 

Flamenco liederen komen voorbij en dansen als soleá, alegrías, bulerías en rumba in gitaar, zang en percussie!
Tussen de liederen door geeft Eric korte toelichtingen en draagt hij korte gedichten voor van Federico García Lorca.

Rood, de kleur van passie en vuur .....
Geel, de kleur van de brandende Andalusische zon .....
Blauw, de kleur van water ..... como el agua/zoals het water .....
Verde, que te quiero verde ..... groen, ik hou zo van je groen .....

Over

“Eric Vaarzon Morel, de flamencogitarist die met zijn rechterhand het geluid van een kudde dravende paarden uit zijn klankkast kan halen, en met zijn linkerhand – tegelijkertijd – een denkbeeldig lenteblaadje aan de boom kan laten ritselen.” Zo omschreef Het Parool het fabelachtige spel van de ongekroonde koning van de flamenco in Nederland. Volgens HP De Tijd “lijkt zijn instrument bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer”.
MORÈL – alter ego van zijn dochter Eline Vaarzon Morel – ontwikkelde haar eigen genre door alternative dark pop te mixen met flamenco en Mediterrane melodieën. In Colors mengen de kunstschilder op de gitaar en een jonge, verfijnde singer-songwriter de vele kleuren op hun muzikale palet tot een bonte verscheidenheid.
Manuel Vega is het grootste talent in Nederland op het flamencopercussie instrument de cajón, hij vervangt het voetenwerk van de danser op onnavolgbare wijze.

Eric, MORÈL en Manuel hebben dit seizoen het zeer succesvolle theaterconcert “De Spaanse Miles Davis”  in de grote zalen van Nederland gespeeld zoals Tivoli/Vredenburg, Oosterpoort Groningen, Philharmonie Haarlem en Paradiso A’dam.

Foto: Lenny Oosterwijk 

Eric Vaarzon & MORÈL foto Lenny Oosterwijk


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!