Wasim Arslan | De Oostkerk

zondag 08 December

entree € 20,00 aanvang 15:30

Dit voorjaar maakte het concert Aleppo van Cappella Amsterdam samen met Wasim Arslan diepe indruk op het publiek in de Zeeuwse Concertzaal. Tot 2011 was Aleppo een bruisende metropool waar allerlei culturen en tradities naast elkaar leefden en elkaar beïnvloedden. Byzantijnse paleizen, moskeeën, kerken en synagogen bepaalden met hun rijke en diverse architectuur het veelkleurige straatbeeld. Door de eeuwenlange kruisbestuiving van Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse stromingen ontstond er ook een rijke koortraditie. In het programma verklapten musici uit Aleppo, waaronder Wasim Arslan de rijke muzikale tradities van hun stad. Wasim Arslan is nu terug met zijn ensemble in de Oostkerk!

Wasim Arslan

Wasim Arslan is een zanger en songwriter uit Aleppo in Syrië. Zijn soulvolle stem staat erom bekend je diep te raken. Nadat hij de wrede van de oorlog had meegemaakt, heeft Wasim zowel de lichte als de donkere kant van het leven ervaren. Zijn poëzie en melodieën gaan over deze twee krachten en de zoektocht naar vrijheid daartussen en het verspreiden een boodschap van eenheid.

Met opvallend krachtige poëtische teksten en geluid vindt hij een manier om te spreken over passie tegen angst, eenheid tegen afscheiding en bevrijding tegen onrecht en onderdrukking.
De muziek van Wasim is divers, variërend van ballades tot dans, akoestische, elektronische, traditionele en volksmuziek, waarbij hij samenwerkt met muzikanten uit verschillende culturen. Toch is Wasims geluid altijd herkenbaar als tijdloos, een slaat een brug tussen oud en nieuw, Arabisch en internationaal, gekenmerkt door zijn gebruik van vocale versieringen die verhalen vol emotie vertellen.

Wasim voelt een sterke verantwoordelijkheid om de Syrische cultuur en tradities levend te houden, wat hem ertoe bracht vele culturele evenementen in Nederland te organiseren. Wasim werkte onlangs samen met Cappella Amsterdam en creëerde de show ‘Aleppo’, die het verhaal vertelt van de stad en haar geschiedenis van muziek. De show toerde naar 8 theaters in NL en BE en werd uitgezonden op NPO Klassiek en Radio Klara. Wasim werkt momenteel aan zijn eerste album, dat eind 2024 zal verschijnen.

Wasim

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!