Orkest van de Achttiende Eeuw

zaterdag 07 December

entree € 35,00 aanvang 20:00

Vrienden & Incanto donateurs 32,50

Jongeren & studenten t/m 27 jaar 50% korting

Het Orkest van de achttiende eeuw slaat de handen opnieuw ineen met Blokfluittist en zangeres Lucie Horsch. Een bijzonder programma over blokfluit en stem met werken van J.S. Bach, Antonio Vivaldi en een gloednieuw werk van Reza Namavar. Oude muziek op een nieuwe manier; nieuwe muziek geïnspireerd op oude meesters.

De naam van de blokfluit komt van het Latijnse ‘ricordare la voce’. Letterlijk: ‘het herinneren van de stem’. Lucie Horsch neemt de proef op de som. Ze speelt blokfluit in Bachs klavecimbelconcert, in een bewerking van Frans Brüggen, zelf vermaard blokfluitist en oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw. In het tweede deel zingt Lucie. Ze gaat daarvoor terug naar de vocale roots van dit concert: Bachs eigen aria Stirb in mir, Welt uit de cantate Gott soll allein mein Herze haben. Het sluitstuk van de avond arrangeerde Lucie Horsch zelf voor haar instrument. Zo klonk Bach als hij wel voor blokfluit had gecomponeerd!

Speciaal voor dit programma schrijft componist Reza Namavar een nieuwe werk geïnspireerd op Vivaldi’s dubbelconcert in a-klein. Hetdubbel vioolconcert wordt een viool blokfluitconcert.

 

Lucie Horsch laat je ademloos luisteren naar een Vivaldiëske koortsdroom

**** NRC 

 

Het orkest weerde zich dapper en liet haar dartelen boven een soliede verklankte orkestpartij, wat resulteerde in een magische beleving voor het publiek.

Nieuwe Muze

 

 

Programma Lucie Horsch en het Orkest van de 18e Eeuw

 

Bach 1053 D major with aria

Vivaldi D major RV 124 for orchestra  

Vivaldi Sovente il sole  

Vivaldi L’Estro Armonico double concerto

 

pauze 

 

Vivaldi d minor RV 129 for orchestra  

Namavar Fetiapoipoi

Vivaldi Flautino concerto  

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!