Feico Deutekom Pianist en Glass-specialist | Charming pianorecital

vrijdag 25 Oktober

entree € 20,00 aanvang 20:00

Vrienden 17,50 | Jongeren 50% korting

Pianist en Glass-specialist Feico Deutekom komt opnieuw naar Middelburg. Dit keer om zijn nieuwste album met de Piano Etudes van Philip Glass te presenteren in een intieme sfeer. Een speciaal concert, helemaal omdat dit album in de Zeeuwse Concertzaal is opgenomen. Daarnaast is de opstelling van de stoelen dit maal helemaal anders. Laat je verrassen tijdens dit bijzonder recital.

Voor dit recital heeft Feico Deutekom een selectie gemaakt van de mooiste Etudes, variërend van de meest ritmisch opzwepend, de meest lyrische, tot de meest persoonlijke en verstilde muziek die die Philip Glass ooit schreef.

Philip Glass, de wereldberoemde componist en grondlegger van de minimal music schreef de Etudes gedurende een periode van 20 jaar. Aanvankelijk, zoals hij zelf eens heeft gezegd, ter verbetering van zijn eigen pianotechniek, later gingen pianisten overal ter wereld de uitdaging aan en nemen zij overal ter wereld luisteraars mee in dit prachtige late werk. Imiddels wordt over de Etudes van Glass in een adem gesproken met die van Debussy of Chopin. 

Philip Glass heeft een centrale plaats in het muzikale leven van Deutekom, met wie hij door de jaren heen een persoonlijke band heeft ontwikkeld. Glass nodigde Feico en zijn Ensemble verschillende malen uit als gast tijdens zijn concerten in de Amsterdamse Melkweg. Tijdens deze concerten speelde Feico in verschillende bezettingen bekende Glass-werken zoals Akhnaten, Hydrogen Jukebox en Music in Similar Motion. 

Feico treedt regelmatig op met nationale en internationale artiesten, als Het Philip Glass Ensemble, Freek de Jonge, Tara Hugo en Janneke van Prooijen. De afgelopen 10 jaar vormt hij een harp-piano duo met Lavinia Meijer.
www.feicodeutekom.com

 

 

‘Als geen ander in staat om de kracht en schoonheid’ van iedere individuele compositie naar boven te halen’.

- Nederlands Dagblad

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!